четвер, 26 квітня 2018 р.


«Чорнобиль – незаживаюча рана Землі»
Сьогодні, 26 квітня, відзначається найтрагічніша дата в історії нашого народу. Саме в цей день сталася страшна подія – вибух атомного реактора. Для всіх, хто прямо чи побічно причетний до трагедії Чорнобиля, час ніби розколовся на дві частини: до 26 квітня 19876 року і після.
32 роки – це великий період в історії людства. За ці роки ми всі стрімко прозріли, подорослішали  на цілу епоху, ми стали жорстокіші й вимогливіші і до самих себе, і до тих, хто приймає відповідальні рішення. Бо надто високою ціною довелося і ще доведеться заплатити за Чорнобиль…

Чорнобиля гіркий полин
На серце ліг незримо й тяжко,
І пливе над землею дзвін
Із тихим стогоном протяжно…

Сьогодні, 26 квітня, у читальному залі бібліотеки ТПК ВНАУ студенти 613 В групи, куратор Коваль Валерій Степанович та зав. бібліотекою Подолян Олена Олегівна  провели виховну годину на тему «Чорнобиль – незаживаюча рана Землі».
Кіль Олександр та Ігненна Олена розповіли про найбільшу  техногенну  катастрофу ХХ століття. Ковальчук Марина виступила з доповіддю про те, що поєднує дві трагедії – Чорнобиль та Фукусіму. Також було переглянуто документальний фільм «Дзвони Чорнобиля».
32 роки пройшло з тих пір, 32 роки смертоносна пилюка з ядерної печі покриває білі хати, поля і ліси, 32 роки цвітом скорботи і суму зацвітають Чорнобильські сади.  Напевне, ніколи не замовкнуть дзвони людської пам’яті, що не даватимуть забути про трагедію.

Немає коментарів:

Дописати коментар