вівторок, 13 березня 2018 р.

             Всесвітній день письменника

Насправді, точна назва цього свята звучить так - Всесвітній день миру для письменника. Саме 3 березня за рішенням конгресу Міжнародного ПЕН-клубу від 1986 року відзначається цей день.
    ПЕН-клуб - це організація поетів-романістів, яка була заснована у Лондоні ще у 1921 році.
    



 Усі структурні підрозділи цього клубу виступають за принципи вільного поширення інформації на території всієї планети. Активісти організації, завдяки якій з'явився Всесвітній день письменника, публічно виступають проти придушення свободи слова і цензури. Вважається, що вільна критика - це необхідний елемент процесу економічного і політичного розвитку країн.
13 березня 2018 року в читальному залі ТПК ВНАУ бібліотекарями коледжу була проведена  виховна година, присвячена Всесвітньому дню письменника, на якій була присутня  бібліотекар Центральної бібліотеки для дітей та юнацтва Оксана Крижанівська.
Вона розповіла про сучасних вінницьких поетів та письменників, про мистецький  проект TRAmART,  який направлений на сприяння розвитку творчого середовища, наповнення культурного простору міста, покращенню загальної атмосфери у громадському транспорті, створення умов для самовираження та самореалізації творчої молоді, а також розширення кругозору пересічних вінничан.
 Студенти та навіть викладачі, які були присутні на виховній годині також мали змогу  спробувати себе у декламуванні віршів сучасних поетів.

Немає коментарів:

Дописати коментар